У харківському зоопарку виділили ще 81 млн на “житло” для вовків і качок

У Харкові вартість реконструкції відкритого водоймища та будівель в зоні “Далекий Схід” виросла з 26 до 107 мільйонів гривень. Раніше цей об’єкт будувало приватне акціонерне товариство “Трест Житлобуд-1”. Про це повідомили в “Харківському антикорупційному центрі”.

У харківському екопарку з’явилося на світ дитинча зебри

Перший тендер був укладений ще в січні 2020 року. На реконструкцію виділили 26,6 мільйона на національній валюті, а роботи планували завершити до 31 грудня. Пізніше терміни були продовжені, а вартість зменшилася на 500 тисяч. Однак закінчити будівництво відкритої водойми та будівель для тварин так і не вдалося.

Тому зараз харківський зоопарк оголосив ще один тендер. Тепер на реконструкцію виділили майже 81 мільйон гривень, що практично в чотири рази збільшує початкову вартість об’єкта. Подати пропозиції можна до 2 серпня, а самі торги відбудуться на наступний день. Відзначимо, що роботи планують завершити 31 грудня 2022 року. При цьому раніше секретар міськради Ігор Терехов заявляв, що оновлений харківський зоопарк відкриють до Дня міста в цьому році.

У харківському зоопарку мавпам постелили метровий шар кори та шишок

Нагадаємо, раніше аналогічним чином зросла вартість “житла” для слонів. У квітні нинішнього року в харківському зоопарку відзвітували про переселення вихованців у нові вольєри. Тоді в звіринці стверджували, що стіни об’єктів були декоровані скульптурним бетоном, а на підлозі встановлено валуни. Було опубліковано відео, як Аун і Тенді “вивчають” новий простір за 42 мільйони гривень. Однак у червні виявилося, що вольєри ще потрібно добудувати. На ці роботи виділили ще 59 мільйонів у національній валюті.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі