У Харкові банда вимагала у сім’ї $10 тисяч за право користуватися власною квартирою — СБУ

Харківські силовики викрили злочинне угруповання, що займалося вимаганням. Зловмисники проводили шахрайські дії з житлом та вимагали у жертв гроші. Про це повідомили на сторінці обласного управління СБУ.

У Харкові затримали здирників, які намагалися обкласти даниною наркодилерів — поліція

Як встановили правоохоронці, банда вимагала у харків’янина та його сім’ї $10 тисяч за безперешкодне користування власною квартирою. В іншому випадку фігуранти погрожували фізичною розправою. У своїх погрозах вони спиралися на сфабриковані юридичні підстави.

За даними поліції, до складу угруповання входили 44-річна жінка і двоє чоловіків — 30 і 51 роки. За місцем їх проживання провели обшуки.

Фото: СБУ у Харківській області

Їм оголосили підозру за статтею 189 КК України (“вимагання”). Всього в злочинній діяльності були задіяні шість осіб. Вирішується питання про підозру іншим фігурантам, а також про накладення арешту на майно.

Фото: ГУ Нацполіції у Харківській області

Нагадаємо, раніше Первомайський міськрайонний суд Харківської області виніс вердикт у справі про вимагання. Перший епізод стався в березні 2021 року на станції техобслуговування. Зловмисник зажадав у потерпілого заплатити $2000, в іншому випадку погрожуючи йому тяжкими тілесними ушкодженнями. Наступного разу чоловіки зустрілися в травні. Цього разу комерційний директор фірми “С-ТРАНС АВТО” вдарив опонента та зажадав три тисячі доларів. Через чотири дні при передачі цієї суми вимагача затримали.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі