У Харкові лікарі приватної лікарні видавали підроблені результати ПЛР-тестів

Фігуранти співпрацювали з туристичними агентствами, які для них знаходили клієнтів. Про це сьогодні повідомили в пресслужбі СБУ.

За даними слідства, лікарі однієї з приватних медустанов підробляли результати ПЛР-тестів і вносили недостовірну інформацію в додаток “Дія вдома”. Свої “послуги” медики надавали повернулися з-за кордону туристам або тим, хто планував виїхати в іншу країну. Лікарі видавали підроблені довідки без обстеження і взяття аналізів. Серед їх клієнтів були пацієнти з COVID-19.

Підписав акт на ремонт даху: інженера в Харкові судитимуть за халатність
 
Під час обшуків в лабораторіях приватної лікарні оперативники вилучили документи, печатки, сфабриковані довідки з результатами ПЛР-тестів, мобільні телефони та комп’ютери. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 325 (“порушення санітарних правил і норм”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Зв’язали жінку скотчем і катували: в Харкові затримали підозрюваних в розбої

Нагадаємо, раніше в Харкові затримали адвоката, підозрюваного в спробі підкупу слідчого. Юрист намагався “вирішити питання” зі справою про смертельну ДТП. За $2000 він пропонував співробітникові Державного бюро розслідувань закрити кримінальне провадження, повернути фігуранту машину і сфальсифікувати дані експертизи.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі