У Харкові лише один з шести пляжів визнали безпечним для купання

У Харкові фахівці знайшли небезпечні для здоров’я обсяги кишкової палички практично на всіх водоймах. Після перевірки не рекомендують купатися на п’яти пляжах. Про це повідомили в обласному лабораторному центрі.

ТОП-5 пляжних клубів Харкова: відпочинок на даху та біля басейну

Допустимий обсяг кишкової палички становить 5000 бактерій на літр води. Однак до цього часу в Безлюдівському та Петренківському водосховищах цей показник склав 9500 одиниць. Небезпечним для здоров’я визнано купання в Журавлівському й Удянського Гідропарку, а також в Олексіївському лугопарку. Там зміст лактопозитивної кишкової палички склав 6200.

За межами міста як і раніше не рекомендують купатися в річці Берестовій (у межах міста Красноград і селища Зачепилівка), а також на пляжі ставка “Комсомольський” у селищі Кегичівка.

У Харкові планують упорядкувати водосховище та пляж біля нього

Нагадаємо, раніше в Харківській області отруїлися четверо дітей. Інцидент стався в селищі Слобожанському. Вночі 12 червня медична допомога була потрібна чотирьом неповнолітнім. Дві сестри 11 і 13 років, їх восьмирічний брат, а також 14-річна сусідка зібрали в лісі гриби та віддали бабусі. Жінка приготувала з них страву. Однак після вживання дітям стало погано і їх доставили в лікарню. Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за статтею 166 (“злісне невиконання обов’язків по вихованню дитини”).

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі