У Харкові одного з керівників відділу Південної залізниці підозрюють у недбалості на 650 тисяч гривень

Фігуранту може загрожувати до п’яти років в’язниці. Про це сьогодні повідомили в регіональній пресслужбі прокуратури.

За даними слідства, протягом 2019 року регіональна філія “Південна залізниця” АТ “Укрзалізниця” уклав з приватним підприємством ряд договорів на постачання спецодягу.

У Харківcькій області співробітник фіскальної служби вимагав від бізнесмена $20 тисяч – ДБР

Керівник одного з підрозділів філії не перевірив якість товару та підписав акти про приймання спецодягу на баланс підприємства. При цьому підряднику виплатили повну належну за договором суму за виконану роботу. За результатами аналізу експертів, отриманий спецодяг не відповідає вимогам ДСТУ. Своїми діями керівник завдав збитків державі на суму понад 650 тисяч гривень.

Присвоїв 1,4 мільйона на ремонті шкільної котельні: в Харківській області судитимуть бізнесмена

Фігуранту вручили підозру за статтею 367 (“службова недбалість”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Нагадаємо, раніше в Харкові силовики оголосили підозру в розтраті колишньому заступнику голови обласної поліції та його підлеглому. За даними слідства, у 2018 році фігуранти організували схему фіктивного ремонту службового транспорту. Заступник керівника “главку” систематично перераховував бюджетні кошти приватній фірмі. Провідний інженер одного з відділів натомість підписував акти виконаних робіт, знаючи, що машини ніхто не ремонтував. В результаті державі було завдано збитків на 850 тисяч гривень.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі