У Харкові помер один із засновників медичного факультету ХНУ імені Каразіна

26 січня в Харкові помер заслужений лікар України Євген Хворостов. Він був одним із засновників медичного факультету в Харківському національному університеті імені Каразіна. Про це повідомили у пресслужбі вишу.

У Харкові помер професор Національного університету

Вчений з 1994 року очолював кафедру хірургічних хвороб, а також протягом 26 років був головним хірургом на Південній залізниці.

Євген Хворостов одним з перших в Україні застосував лапароскопічну холецистектомію (видалення жовчного міхура), а також займався малоінвазивними операціями з використанням низьких температур. Всього під його керівництвом було виконано 18 тисяч планових і невідкладних оперативних втручань. У 2019 році медика нагородили орденом “За заслуги” III ступеня.

На станції “Київська” помер “голос” харківського метро Юрій Вірченко

“Він був учителем для поколінь лікарів і вчених, другом та опорою для колективу кафедри, факультету та університету, неперевершеним хірургом, педагогом і просто світлою і доброю людиною. Світла пам’ять про нього назавжди залишиться в серцях всіх, хто його знав”, – заявили у вузі.

Колектив ХНУ імені Каразіна також висловив співчуття рідним та близьким Євгена Хворостова.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі