США, Великобританія та Австралія відкликали з України своїх дипломатів

Державний департамент США дозволив своїм дипломатам “добровільний від’їзд” з України через небезпечну обстановку в країні. Сім’ї дипломатів наказано евакуювати. Про це стало відомо 24 січня з повідомлення на сайті Держдепартаменту.

“Є повідомлення, що Росія планує серйозні військові дії проти України. Умови безпеки, особливо вздовж кордонів України, в окупованому Росією Криму та на сході України, контрольованому Росією, непередбачувані та можуть різко погіршитися. По всій Україні, в тому числі в Києві, регулярно проходять демонстрації, часом переходять в насильство” – сказано в повідомленні Держдепартаменту.

Україна отримала британські гранатомети для міських боїв (Відео)

Громадянам США, які перебувають в Україні, рекомендується розглянути можливість покинути країну за допомогою комерційного або будь-якого іншого транспорту.

Аналогічне рішення прийняла Великобританія. Як повідомляє телеканал BBC, близько половини співробітників британського посольства в Києві відправляться на батьківщину через загрозу вторгнення Росії в Україну.

Україна навесні отримає від США військові вертольоти, які призначалися для Афганістану – ЗМІ

Слідом за США та Британією до евакуації своїх дипломатів приступила Австралія, повідомляє “Слово і діло” з посиланням на австралійську газету Sydney Morning Herald. Громадянам Австралії в Україні також рекомендовано якомога швидше покинути країну.

У той же час країни Європейського Союзу вже заявили, що не збираються евакуювати своїх дипломатів та громадян з України, так як не бачать в цьому ніякої необхідності.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський зазначив, що РФ може спробувати захопити українські території під приводом “захисту” російськомовного населення.

Коментарі