У Харкові силовики зняли з поїзда засудженого за сепаратизм “Топаза”

Про це Гнат Кромський повідомив на своїй сторінці в Facebook.

“І знову мене затримала СБУ для доставки в суд примусово. Зняли мене з поїзда на якому повинен був приїхати до Києва на засідання суду”, – йдеться в повідомленні.

Адвокат Кромского Олександр Щедрін кореспонденту Newsroom розповів, що затримання відбулося 29 червня.

Вибори мера в Харкові: “Топаз” зробив ставку на ексгубернатора

“За рішенням Дарницького суду міста Києва мого підзахисного зняли з поїзда в Харкові та примусово доставили в столицю на автомобілі. Там сьогодні о 12:30 буде слухатися справа за статтею 146 (“незаконне позбавлення волі або викрадення людини”) КК України. На мою думку, для затримання мого підзахисного не було підстав, оскільки Гнат Кромський сам добровільно їхав до суду. Всю ніч його утримували в автомобілі, не доправивши в ізолятор тимчасового утримання і не давши можливості поселитися в готелі. Зараз Кромський знаходиться в машині близько Дарницького суду. Чекає, коли його доставлять у зал засідань”, – розповів Олександр Щедрін.

Суддя, яка відпустила під домашній арешт “Топаза”, може позбутися посади

У пресслужбі Управління СБУ в Харківській області подробиці нічного затримання пообіцяли надати пізніше.

Нагадаємо, взимку 2018 року Київський районний суд Харкова визнав Гната Кромського винним за статтями 110 (“посягання на територіальну цілісність України”), 289 (“викрадення транспортного засобу”) і 294 (“масові заворушення”) КК України. Його засудили до восьми років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна. Захист сепаратиста оскаржив це рішення, однак і апеляційний, і Верховний суд залишили вирок без змін. Втім, “Топаз” ще у вересні 2018 року виявився на волі, оскільки йому зарахували час, проведений у СІЗО, за “законом Савченко”.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі