У Харкові співробітники держпідприємства продавали в Росію деталі до бойових літаків – СБУ

Вдома у фігурантів правоохоронці вилучили велику кількість комплектуючих і “чорну” бухгалтерію. Про це сьогодні повідомили в пресслужбі СБУ.

За даними слідства, співробітники харківського оборонного держпідприємства і керівники афілійованих фірм організували канал збуту військової продукції в Росію та одну з країн Східної Азії. Подільники нелегально продавали запчастини для двигунів російських бойових літаків-винищувачів МіГ-29, СУ-27, СУ-30, а також для ударних вертольотів Мі-24 і Мі-35.

29c36e8afcf5898000875f0e1bd34424.jpg

 

Харківські силовики затримали колишнього “депутата парламенту ЛДНР”

Перед відправкою комплектуючих за кордон учасники схеми вносили неправдиві дані в супровідні документи. Під час обшуків на підприємстві і в будинках фігурантів силовики виявили велику кількість запчастин, чорнову бухгалтерію, флешки з інформацією про незаконну діяльність.

Силовики викрили агентство, яке робило рекламу для “ХНР”

Зараз вирішується питання про вручення організаторам і учасникам злочинної схеми підозр за статтею 333 (“порушення порядку здійснення міжнародної передачі товарів, що підлягають державному експортному контролю”) і 191 (“привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”) КК України.

d94ce45a8a8d52473ec77212a2b65351.jpg

Нагадаємо, раніше в Харківській і Одеській областях СБУ затримала двох колишніх учасників “Л/ДНР”, причетних до обстрілу позицій АТО. За даними слідства, в рядах бойовиків вони перебували з 2014 по 2016 рік і брали активну участь у бойових діях проти українських військовослужбовців в районах Донецька, Дебальцеве, Широкино і Докучаєвська.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі