У Харкові судитимуть підприємця з ринку, який “зливав” росіянам місця розташування ЗСУ

44-річний харківський приватний підприємець, який займався збутом сантехніки, у липні минулого року став співпрацювати з ворогом. Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, чоловік через месенджер «Telegram» передавав російському куратору інформацію про розташування особового складу та військової техніки Сил оборони в Харкові. Ворожий поплічник ставив відповідні позначки на зображеннях мап місцевості і надсилав ці файли представнику рф.

Також встановлено, що на виконання завдання куратора харків’янин придбав чотири корпуси ручних гранат, а також підривачі до них. Все це чоловік сховав за місцем своєї роботи — у торгівельному павільйоні одного з місцевих ринків. У подальшому підприємець отримав вказівку передати три гранати в розібраному вигляді особі, яка назве пароль. За це обвинувачений отримав гроші на банківську картку.

Мешканець Безлюдівки воював на стороні РФ і «зливав» гауляйтеру Харківщини інформацію про ЗСУ

Ще одну гранату підприємець залишив собі і став зберігати її в багажнику власного авто. У вересні минулого року в ході огляду автівки правоохоронці вилучили боєприпас і викрили чоловіка. У ході подальших слідчих дій було встановлено факт співпраці підприємця з представником рф.

Харків’янина арештували та судитимуть в Орджонікідзевському райсуді Харкова. Йому інкримінують несанкціоноване поширення в умовах воєнного стану інформації про розташування ЗСУ та інших військових формувань, а також придбання, зберігання та збут боєприпасів без передбаченого законом дозволу. Обвинуваченому загрожує до 8 років тюрми.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі