У Харкові трьох патрульних підозрюють у нападі на чоловіків і грабежі

У Харкові вирішується питання з відстороненням від роботи поліцейських, яких підозрюють у нападі на перехожих. Інцидент стався біля однієї з міських шкіл. Про це повідомили в обласній прокуратурі.

У ході розслідування з’ясувалося, що в жовтні 2020 командир роти патрульних і двоє його заступників помітили незнайомців на безлюдній вулиці біля навчального закладу. “Правоохоронці” вирішили заволодіти майном чоловіків. Один з поліцейських став жертві на ногу, а другий вдарив перехожого по обличчю. Потерпілі спробували втекти, але їх повалили на землю. Після цього фігуранти забрали 30 тисяч гривень і мобільний телефон.

У Харкові поліцейських підозрюють у вимаганні та тортурах

Зараз патрульним оголосили підозру за статтею 186 КК України (“грабіж”), вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. У разі, якщо вина правоохоронців буде доведена, їм загрожує до шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше в Харкові затримали поліцейського, який збирав “данину” з підприємців. За це він обіцяв бізнесменам не перешкоджати торгівлі. 7 вересня під час отримання чергового траншу в розмірі 22 тисяч гривень силовики затримали правоохоронця. У прокуратурі зазначили, що до цього правоохоронець вже отримав дев’ять тисяч гривень хабаря.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі