У Харкові відома блогерша інсценувала власне викрадення заради 5 Bitcoin

Катерина Якимів за допомогою обману мала намір отримати гроші від свого впливового спонсора.

Першим про подію розповів харківський блогер Євген Зуб. У поліції кореспонденту Newsroom підтвердили інформацію про те, що трапилося. За даними слідства 27 червня до правоохоронців звернулася подруга блогерки Оксана. Дівчина повідомила, що її подруга Катерина Якимів не відповідає на телефонні дзвінки. Дані зареєстрували в Єдиному журналі звернень і заяв, а на наступний день в поліції відкрили кримінальне провадження за статтею 115 (“умисне вбивство” з позначкою “пропала безвісти”) КК України.

Інсценував крадіжку та перепродав сир на півмільйона гривень: суд виніс вирок

За словами Євгена Зуба, Катерина Якимів інсценувала власне викрадення спільно зі своїм другом з Києва. Метою молодих людей був викуп у розмірі 5 Bitcoin (4 636 215 гривень). За допомогою обману дівчина мала намір отримати гроші від свого впливового спонсора з Російської Федерації, який раніше подарував їй Bentley Bentayga.

Правоохоронці з’ясували, що машина, яка належить Катерині Якимів, у період її “викрадення” перебувала в Києві, а сама блогерка в цей час відвідувала столичні ресторани та розплачувалася своєю банківською картою. Крім цього, дівчина в одному з київських салонів планувала взяти в оренду елітний автомобіль.

Двоє чоловіків, які допомагали “викрасти” 17-річну дівчину, відбулися штрафом

За даними Newsroom від власного джерела в правоохоронних органах, 5 липня Катерину Якимів з її київським другом затримали за статтею 208 КК України та доставили в один зі слідчих ізоляторів міста Харкова. За попередньою інформацією, в поліції відкрили кримінальне виробництво за статтею 383 (“свідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення”) КК України. Стосовно затриманої призначили заставу в розмірі трьох мільйонів гривень.

Нагадаємо, навесні минулого року харківський журналіст Олексій Кусов заявив, що на нього напали двоє невідомих. За словами чоловіка, інцидент стався у дворі його будинку по вулиці Шатилівській 20 квітня близько 22:30 коли він повертався з супермаркету. Поліція почала розслідування, а через 10 днів відкрила ще одне кримінальне виробництво – але вже за фактом свідомо неправдивого повідомлення про вчинення тяжкого злочину. За версією силовиків, Кусов інсценував напад для підняття рейтингу. Слідчим навіть вдалося знайти водія, який після “нападу” відвіз “грабіжників” на вулицю Пушкінську. Пізніше прокуратура закрила справу.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі