У Харкові за тиждень померло троє професорів ХНУ імені Каразіна

21 жовтня на 74-му році життя помер видатний географ і професор Харківського національного універститету імені Каразіна Костянтин Німець. Вчений 15 років очолював геолого-географічний факультет. Про це повідомили в пресслужбі ЗВО.

У Харкові помер відомий журналіст

Костянтин Німець народився у 1948 році в Житомирській області. У 17 років він приїхав до Харкова і вступив на факультет, з яким буде пов’язане все його подальше життя. Отримавши диплом інженера-геолога, чоловік залишився працювати на кафедрі. З 1995 по 2010 рік він керував геолого-географічним факультетом, потім завідував гідрогеологічної кафедрою.

На рахунку вченого – роботи в області теорії суспільної географії, а також розробка нових методів багатовимірного аналізу та моделювання в гідрогеології. Костянтин Німець написав понад 200 наукових публікацій, працював у комісії Міністерства освіти та був членом вчених рад із захисту кандидатських і докторських дисертацій.

“Костянтин Аркадійович був еталоном справжнього вченого нашого часу, який гармонійно поєднував у собі глибоке розуміння закономірностей розвитку універсуму та новітніх поглядів на наукову проблему, був мудрим наставником для молодих вчених та студентів”, – повідомили у ЗВО.

Президент нагородив орденом професора з Харкова

Нагадаємо, за останній тиждень з життя пішли троє професорів ХНУ імені Каразіна. 15 жовтня померла Лідія Нечепоренко, яка працювала на кафедрі педагогіки з 70-х років XX століття. За час своєї професійної кар’єри вона стала почесним професором ХНУ і доктором педагогічних наук, опублікувала 220 наукових робіт, а також брала участь у 99 міжнародних конференціях. 19 жовтня стало відомо про смерть Володимира Ульянова. Фізик-теоретик віддав ЗВО понад 60 років. У 1981 році харків’янин очолив кафедру на фізтеху, а через вісім років став професором. На рахунку вченого понад 300 робіт і публікацій, а також цикл “Спогади фізика-теоретика”. В останні роки викладач був професором-консультантом на кафедрі, якою раніше керував.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі