У Харкові зустріли чемпіонів Паралімпіади з плавання

Максим Кріпак і Максим Веракса привезли з Токіо на двох 10 медалей.

Як повідомили в Харківській облдержадміністрації, Кріпак став абсолютним рекордсменом Ігор. Спортсмен завоював п’ять золотих медалей, а також по одній срібній та бронзовій.

sk200872-2000x1334-b40c.jpg

Максим Кріпак. Фото: ХОДА

“Це була мета, до якої ми прийшли. Якщо в Ріо я знав цілі, готувався, але не знав, на що здатний, то зараз вже краще розумів цей напрямок. Найголовніша мета була – поліпшити свої результати”, – розповів Максим Кріпак.

Харків’янка завоювала “бронзу” на Паралімпіаді в Токіо

Своїм головним мотиватором плавець назвав тренера Василя Кеке, який дзвонив йому в Токіо й налаштовував перед кожним стартом.

Свою четвертну Паралімпіаду провів і плавець Максим Веракса.

“Три дистанції, три медалі на 4-й Паралімпіаді – це, скажімо так, хороший результат”, – зазначив Веракса, також подякувавши тренеру, з яким займається вже 30 років.

Всього харківські паралімпійці завоювали у Токіо 20 медалей.

Українець став мультимедалістом Паралімпіади

Нагадаємо, на рахунку Максима Кріпака також три світові рекорди – останній з яких він поставив у Токіо 31 серпня, вклавшись у 57,19 секунди. У 2016 році під час Паралімпіади в Ріо-де-Жанейро українець вісім разів підіймався на п’єдестал пошани. Тоді на його рахунку було п’ять золотих медалей (50, 100 і 400 метрів вільним стилем, стометрівка на спині й естафета), а також три срібні нагороди. За підсумками змагань харків’янин увійшов до трійки кращих спортсменів Паралімпіади. Після повернення додому рекордсмену вручили орден “За заслуги” III ступеня.

Коментарі