У лікарнях Харкова знаходиться понад 700 пацієнтів з COVID-19

Про це сьогодні повідомила заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

За словами чиновниці, в міських медустановах розгорнуто 770 місць для хворих коронавірусом, 435 пацієнтів знаходяться на кисневій підтримці, ще 35 – підключені до апаратів штучної вентиляції легенів. Всього в харківських стаціонарах лікується 710 осіб з COVID-19. Серед госпіталізованих тільки 31 пацієнт має сертифікат про вакцинацію.

Віцемер розповіла, що найближчим часом кількість місць для хворих коронавірусом у місті збільшиться. Ковідний пакет отримає пологовий будинок №2, а лікарня №18 буде включена в перелік медустанов для лікування коронавірусу.

У ХОДА розповіли, як переносять коронавірус ті, хто зробив щеплення

“Торік серед хворих коронавірусом діти складали 5%, в весняну хвилю – 12%, зараз – 16%. Ми постійно аналізуємо ситуацію. Якщо захворів школяр – йде на карантин весь клас, якщо маленька дитина – вся група в дитячому садку”, – повідомила Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, в місті працюють 112 бригад для вакцинації. Щеплення можна зробити у 34 пунктах, розташованих у дитячих і дорослих поліклініках, територіальних центрах Немишлянського, Індустріального районів і в амбулаторії Новобаварського району на вулиці Доватора.

Швидкі кожні 10 хвилин і ліжка в коридорі: як Харків справляється з третьою хвилею коронавірусу

“У Харкові відкриється ще один пункт вакцинації на стадіоні “Металіст”. Крім того, щонеділі вакцинуватися можна в великих торгово-розважальних центрах”, – уточнила віцемер.

Нагадаємо, навесні харків’ян також доставляли в опорні лікарні області. Так, в березні мер Чугуєва Галина Мінаєва повідомила, що в місцеву ЦРЛ доставили 13 харків’ян, хворих коронавірусом. Чиновниця розповіла, що в зв’язку з несподіваним поповненням у лікарні почали розширювати реанімацію та встановлювати нове кисневе обладнання. При цьому в ХОДА повідомляли, що вільні ліжка є в ЦКБ №5, де лікування проходили близько 40 пацієнтів, в той час, як медики могли прийняти понад 200.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі