У лісгоспі Харківської області виявили незаконну вирубку на чотири мільйони гривень

Про це сьогодні повідомили в пресслужбі регіональної прокуратури.

За інформацією відомства, у 2021 році співробітники Держекоінспекції провели перевірку в одному з лісгоспів Харківської області. Під час рейду інспектори виявили незаконну вирубку 50 дерев. Сума завданих збитків склала понад чотири мільйони гривень.

“Переплутав пакети”: лісник приніс хабар у $110 тисяч замість 100

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Якщо суд задовольнить позов прокуратури, лісгосп повинен буде виплатити суму збитку і ці кошти зарахують на рахунок спецфонду охорони навколишнього середовища державного та місцевого бюджету, в тому числі для відновлення лісових насаджень.

У Харківській області 11 працівників лісництва постануть перед судом

Нагадаємо, раніше директор одного з лісгоспів в Харківській області разом з кількома підприємцями продавав деревину за заниженими цінами. У період з 2018 по 2019 рік подільники реалізували близько 15 тисяч кубометрів деревини, завдавши збитків державі на суму понад 50 мільйонів гривень.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі