У п’ятиповерхівці на Салтівці спалахнула пожежа: евакуювали 15 мешканців

НС сталася у п’ятиповерховому житловому будинку коридорного типу на вулиці Гарібальді, 2 на Салтівці. Як розповів Newsroom начальнслужби облуправління ДСНС Євген Василенко, про подію рятувальники дізналися у ніч із понеділка на вівторок о 23:33. На місце одразу ж виїхали три підрозділи пожежників на автоцистернах та один – на автодрабині.

У центрі Харкова спалахнула квартира в двоповерхівці (Фото)

З’ясувалося, що у колишньому гуртожитку спалахнула проводка у коридорах з першого по четвертий поверх. Зокрема, горів розподільний щит на першому поверсі та електрична розподільна коробка – на третьому. Також на четвертому поверсі горіла дерев’яна підлога. По всьому під’їзду виникло сильне задимлення. Рятувальники евакуювали 15 мешканців будинку, решта людей вийшли на вулицю самостійно. Загальна площа горіння складала близько 15 кв. Вже за годину співробітники ДСНС ліквідували спалах. Ніхто із мешканців не постраждав. Попередня причина пожежі – коротке замикання електромережі.

У Харкові під час пожежі у квартирі загинула жінка (Фото)

Нагадаємо, взимку 2020 у цьому ж будинку зайнялася квартира на другому поверсі, де мешкає багатодітна родина. На момент приїзду пожежних полум’я охопило меблі та домашні речі на площі 40 квадратних метрів. Сім’я залишила квартиру самостійно, проте через сильне задимлення рятувальникам довелося евакуювати 16 людей із верхніх поверхів. За попередніми даними, причиною того, що сталося, стала несправність гірлянди. Коли діти розбирали прикраси з ялинки, сталося коротке замикання і спалахнула штора, а потім вогонь поширився квартирою.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі