У селищі під Харковом виявили склад застарілих боєприпасів

Зараз на території Основ’янського району тривають роботи з розмінування. Про це сьогодні кореспонденту Newsroom повідомив начальник сектора зі зв’язків зі ЗМІ Головного управління ДСНС у Харківській області Євген Василенко.

Під Харковом у дворі приватного будинку прогримів вибух

За його словами, співробітники Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування і швидкого реагування 11 жовтня в селищі Жихор виявили 14 артилерійських снарядів та дві мінометні міни часів Другої світової війни. Знайдені вибухонебезпечні предмети знешкодили.

На ХТЗ рятувальники знайшли снаряд у гаражному кооперативі

“Розмінування ділянки триває. Точна кількість знайдених снарядів уточнюється, але їх значно більше, ніж виявили вчора. Більш повну інформацію можна буде дізнатися після завершення піротехнічних робіт “, – повідомив Євген Василенко.

Нагадаємо, раніше в Дергачівському районі у дворі приватного будинку знайшли бойовий снаряд. Прибувши на виклик, рятувальники з’ясували, що в селищі Слатине в провулку Поштовому, 25 місцеві жителі виявили артилерійський снаряд. Боєприпас діаметром 76 міліметрів лежав поруч з купою цегли у 15 метрах від житлового будинку. Бійці ДСНС вивезли вибухонебезпечний предмет на спецполігон і підірвали.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі