У Харківському СІЗО показали, як виглядає платна VIP-камера для ув’язнених (Фото)

Про це сьогодні повідомили в Північно-Східному міжрегіональному управлінні з питань виконання кримінальних покарань.

За інформацією відомства, 16 лютого в Харківському слідчому ізоляторі ввели в експлуатацію три відремонтовані камери. “Апартаменти” вдалося осучаснити коштом, вирученим від надання ув’язненим платних камер з поліпшеними умовами утримання. Всього за час експериментальних проєктів Харківський СІЗО зумів накопичити майже 150 тисяч гривень.

Курйозний виклик: харків’янка викликала поліцію після втечі кавалера (Відео)

Одна з оновлених камер розрахована на трьох осіб, має поліпшені умови перебування та утримання в ній платно.

Як розповів Newsroom головний спеціаліст сектору зі зв’язків зі ЗМІ Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Тимур Одерій, вартість утримання в поліпшеній камері за місяць становить 3750 гривень, за добове перебування заарештованим доведеться заплатити 1000 гривень.

За його словами, на сьогодні вже двоє громадян внесли на рахунок Харківського СІЗО необхідні суми та найближчим часом планують заселитися.

Ще у двох відремонтованих камерах, розрахованих на 8 та 14 осіб відповідно, заарештованих планують утримувати безкоштовно.

Крім цього, зараз у трьох камерах Харківського СІЗО тривають ремонтні роботи. У двох з них будуть утримувати неповнолітніх громадян.

Вбивство в Харківському СІЗО: двом співробітникам повідомили про підозру в недбалості

“Протягом 2021-2022 року завдяки проведеним ремонтам були поліпшені комунально-побутові умови для утримання майже 100 ув’язнених в 10 камерах”, — підсумували в північно-східному міжрегіональному управлінні з питань виконання кримінальних покарань.

Нагадаємо, раніше в Харківському СІЗО викрили банду вимагачів. У неї входили чотири людини у віці від 24-х до 31-го року. Придумав схему 26-річний заарештований, до нього приєдналися ще дві людини, які перебувають під слідством за розбій, вбивство та шахрайство. У поле зору зловмисників потрапляли люди, які перебували під слідством за поширення наркотиків. У арештантів вимагали платити внесок у так званий “общак”. День вибивали погрозами та побоями.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі