Вбивство дівчинки під Харковом: у прокуратурі спростували інформацію про сп’яніння підлітка

У матеріалах кримінального провадження немає інформації про те, що 13-річний хлопець, затриманий після вбивства шестирічної Мирослави Третяк, був п’яний. Про це сьогодні повідомив прессекретар прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

“Зовнішніх ознак сп’яніння у нього не було. Вів він себе адекватно. Інформація в Єдиному реєстрі судових рішень щодо алкогольного сп’яніння підлітка опублікована внаслідок технічної помилки. Швидше за все частина даних туди потрапила з іншого документа”, – розповів Чубенко.

Смерть шестирічної під Харковом: сім’я дівчинки розповіла про останні години життя та про підлітка

За його словами, після того, як підліток потрапив в поле зору правоохоронців, його допитали. Він повідомив поліції інформацію про свою причетність до вбивства. Але через деякий час показання хлопця змінювалися та суперечили один одному.

“Зараз ведеться слідство для з’ясування об’єктивних доказів причетності або непричетності кого-небудь до вбивства дівчинки”, – заявив прессекретар.

Чубенко розповів, що на місці події експерти вилучили кров та інші біологічні матеріали, чоловічий та жіночий одяг, цеглу, якої, ймовірно, завдавали удари дівчинці. Крім цього, вдома у підлітка вилучили одяг, в якому він був у день вбивства, таз, сифон з раковини та вологі випрані речі.

Нетверезий хлопець принижував пенсіонерку й оголився перед нею: суд виніс вирок

“На сьогодні призначено 12 експертиз, в тому числі судово-медична та молекулярно-генетична. Результати деяких з них будуть готові найближчим часом, але для їх лабораторного вивчення знадобиться час. Зараз готується постанова про проведення психологічної та психіатричної експертизи”, – підсумував Чубенко.

Нагадаємо, раніше в Харківській області засудили чоловіка, який розправився з дитиною на кладовищі. Страшний злочин стався у вересні 2017 року селищі Великий Бурлук. Психічно хворий чоловік зустрів другокласника, коли той збирав їжу на кладовищі. Зловмисник напоїв дев’ятирічного хлопчика, а коли той втратив свідомість – вирішив убити. Тіло дитини виявили лише через два місяці. Експерти нарахували на ньому 33 ножових поранення. За умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене з особливою жорстокістю, суд засудив зловмисника до 15 років позбавлення волі.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі