Верховна Рада запропонувала ввести санкції проти Росії: як голосували харків’яни

На засіданні, яке відбулося 23 лютого, народні обранці звернулися до Ради національної безпеки та оборони з пропозицією ввести санкції проти депутатів Державної Думи РФ, які голосували за “незалежність” самопроголошених “ЛНР” та “ДНР”.

Заклик резервістів в Україні: у ЗСУ дали пояснення, кому та куди потрібно з’явитися

Постанову підтримали 332 народних обранці. Народні депутати-харків’яни практично одноголосно підтримали введення санкцій. В той самий час, згідно з результатами поіменного голосування, нардеп від “Слуги народу” Дмитро Любота та депутат від ОПЗЖ Олександр Фельдман не голосували за це питання, хоча були присутні в залі парламенту. Пізніше Любота повідомив журналістам, що у нього не спрацювала кнопка.

Ще один харківський парламентарій Дмитро Шенцев на засідання Верховної Ради зовсім не прийшов.

Варто відзначити, що проєкт постанови “Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” (№7064) передбачає ряд обмежень щодо депутатів Держдуми, які звернулися до президента РФ Володимира Путіна з проханням визнати “ЛДНР”. Також обмеження стосуватимуться членів Ради Федерації РФ, які остаточно прийняли рішення про визнання квазіреспублік.

В Україні можуть запровадити режим надзвичайного стану — РНБО

Нагадаємо, 22 лютого Верховна Рада України засудила визнання Росією терористичних “Л/ДНР”. 336 обранців схвалили заяву.

Коментарі