Вибори в Харкові: спостерігачі заявляють про фальсифікації на користь Терехова і вимагають перерахувати голоси

Громадянська мережа “Опора”, чиї представники були спостерігачами на виборах мера Харкова, планує оскаржувати результати виборів мера Харкова. Активісти вже подали в поліцію заяви щодо фальсифікації документів з кількістю голосів на десяти виборчих дільницях. Сьогодні громадські діячі також подадуть скаргу до міськвиборчкому з вимогою перерахувати голоси. Про це заявив координатор зі спостереження за виборами в Харкові Микола Зінченко.

Більша частина харків’ян, які проголосували на виборах мера, – старше 50 років

Помітивши на одній з територіальних дільниць відмінності в протоколах, коли на користь Ігоря Терехова дописали 70 голосів, спостерігачі почали перевіряти протоколи на інших виборчих дільницях.

“Попередній аналіз дав зрозуміти, що з 19 дільниць у Новобоварському районі, на яких були присутні наші спостерігачі, голоси за пана Терехова не відповідають тим даним, які вказані в протоколах наших спостерігачів. Тобто 70 голосів – в Основ’янському районі та 397 – на дев’яти дільницях у Новобаварському районі. Це голоси, які завищені на користь пана Терехова. Якщо порівнювати з іншими кандидатами, то переважно втратили голоси Костянтин Немічев та Олександр Скорик”, – розповів Микола Зінченко.

За його словами, цілком ймовірно, що ця невідповідність може вплинути на загальний результат виборів у Харкові.

Вибори в Харкові: порваний бюлетень, фото в кабінці, порожній протокол

Нагадаємо, вчора ввечері міська територіальна комісія оголосила результати виборів Харківського міського голови. Перемогу здобув чинний секретар міськради Ігор Терехов – за нього проголосували 50,66% виборців. За словами голови Харківської територіальної виборчої комісії Олени Матвієнко, за Терехова віддали голосі 146 240 харків’ян.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі