Від зауваження до штрафу в 17 тисяч: як у Харкові карають водіїв за порушення карантину

У Харкові та області суди винесли шість рішень, що стосуються порушень карантину в громадському транспорті. Причому варіанти вердиктів варіювалися – від усного зауваження водієві до штрафу в 17 тисяч гривень. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

17 пасажирів у салоні: у Харкові оштрафували водія маршрутки

Так, 5 жовтня біля станції метро “Холодна гора” поліцейські зупинили автобус, що їхав від авторинку “Лоск”. Всередині знаходилося 39 пасажирів, на вісім осіб більше, ніж кількість сидячих місць. На водія склали адмінпротокол за статтею 44-3 КУпАП (“Порушення правил карантину людей”). Через місяць суддя Жовтневого райсуду Наталія Васильєва оштрафувала маршрутника на 17 тисяч гривень.

Ще одну справу про порушення карантину розглянули в Червонозаводському суді. Цього разу порушником став водій маршрутки №115е, що курсує між аеропортом та станцією метро “Проспект Гагаріна”. У салоні транспорту було 28 пасажирів (при 21 сидячому місці). Співробітник компанії “Авто-Ові” визнав провину та попросив закрити справу у зв’язку з малозначністю. Але служниця Феміди Ірина Теслікова наклала на нього штраф у 17 тисяч гривень.

kha_a092_ax0944hk_20211111_m1.jpg

Фото: gortransport.kharkov.ua

А ось Харківський районний суд прийняв більш м’яке рішення. Там розглянули справу про 18 та вісім “зайвих” пасажирів в автобусах “Пісочин-Харків”. В обох випадках порушником був один і той же водій. Його адвокат попросила суд закрити провадження, а матеріали передати на розгляд трудовому колективу компанії “Трансмейл-2012” (належить братові депутата Харківської міськради Ігоря Аріха). Суддя Тетяна Бобко прислухалася до цієї пропозиції.

У Харкові власника нічного клубу оштрафували на 17 тисяч за роботу під час карантину

Крім того, три справи про порушення карантину були розглянуті в Дзержинському райсуді Харкова. Служитель Феміди Денис Цвірюк оштрафував на 17 тисяч гривень водія маршрутки №302, яка курсує між селищем Жуковського та станцією метро “Холодна гора”.

Суддя Вадим Хайкін вирішив обмежитися усним зауваженням у справі про шість “зайвих” пасажирів на міському маршруті №219, а його колега Оксана Поволяєва передала водія тролейбуса №50 на поруки трудовому колективу. Всі рішення могли бути оскаржені протягом 10 днів.

6565354d-41e8-43d3-939c-029bd8be1c3b_6071aaa18b1b3_0.jpg

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі