Вимагали у фермера $700 тисяч: у Харкові затримали ще двох членів банди

Кілька годин тому вони в одному з приватних будинків у Холодногірському районі Харкова силовики затримали двох учасників організованого злочинного угруповання, які перебували в розшуку. Затримані разом з іншими учасниками банди вимагали від бізнесмена 700 тисяч доларів. Про це повідомив у Facebook колишній начальник поліції в Харківській області Андрій Рубель.

Вимагали неіснуючий борг: у Києві затримали людей, які вимагали від підприємця 700 тисяч гривень

За його інформацією, фігуранти зустрічалися з потерпілим наприкінці березня 2021 року під приводом переговорів про продаж фермерського господарства. Тоді ж вперше висунули свої вимоги з погрозами завдати шкоди бізнесменові та членам його сім’ї. Через кілька днів для підтвердження своїх намірів зловмисники пошкодили автомобіль потерпілого та залишили на його капоті траурні вінки.

У квітні в центрі Харкова поліцейські затримали п’ятьох учасників злочинного угруповання, а ще двох оголосили в розшук.

“Завдяки злагодженій роботі оперативників Управління стратегічних розслідувань та прокуратури вдалося встановити їх місцезнаходження”, — повідомив Андрій Рубель.

Незабаром затриманих доставлять до суду для обрання запобіжного заходу. Долю інших членів банди, затриманих минулого року, вже вирішують суд.

Нагадаємо, раніше харківські силовики викрили двох харків’ян, які вимагали у 25-річного хлопця повернути “борг” за нібито невдалі ставки. Потерпілий захоплювався азартними іграми, і зловмисники запропонували йому робити ставки на змагання. Але при цьому в разі перемоги він отримував виграш, а в разі поразки – платив вже сам. У грудні фігуранти заявили потерпілому, що він заборгував 65 тисяч доларів. Чоловіків затримали після того, як він хлопець передав їм 10 тисяч доларів.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі