Вимагав від бізнесмена $10 тисяч: у Харкові податківцю вручили підозру

Фігуранту загрожує до 10 років в’язниці.

Про це сьогодні повідомили в пресслужбі прокуратури Харківської області. За даними слідства, головний держінспектор податкової служби України в Харківській області вимагав від підприємця $10 тисяч. За ці гроші фігурант обіцяв бізнесменові зареєструвати його довірену особу в аукціоні. Предметом торгів виступали будівлі, що знаходяться в податковій заставі, а перемогу в аукціоні мав здобути представник підприємця.

 

Харківський суддя поскаржився на адвоката, який запропонував йому $20 тисяч

28 і 29 травня держслужбовець отримав першу частину обумовленої суми. 8 червня йому вручили підозру за статтею 368 (“хабар”) КК України за фактом отримання $6,8 тисячі. Зараз вирішується питання про обрання фігуранту запобіжного заходу та відсторонення його від посади. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

У Харкові поліцейський за $5000 намагався продати посаду в Державному бюро розслідувань – силовики

Нагадаємо, раніше в Харкові патрульні зупинили закладника. Під час обшуку у нього знайшли 10 пакунків з наркотиками, він вказав місця, де сховав “зілля”, і повідомив, що у нього вдома зберігаються ще 50 грамів наркотиків. Фігурант неодноразово пропонував копам “вирішити питання” за $1000, однак правоохоронці передали наркоторговця слідчим.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі