За незаконний арешт правозахисника в Харківській області судитимуть поліцейського

Правоохоронцю загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років. Про це сьогодні повідомили в пресслужбі прокуратури Харківської області.

За даними слідства, в листопаді 2016 року під час судового засідання між служницею Феміди та харківським правозахисником Максимом Корнієнком стався конфлікт. У результаті словесної перепалки суддя наказала черговому поліцейському вивести харків’янина із залу. Правоохоронець, розуміючи, що його дії незаконні, склав відносно чоловіка адміністративний протокол за статтею 185 (“злісна непокора законній вимозі співробітника поліції”) КУпАП.

Харківський правозахисник вимагає покарати суддю, яка відправила його за ґрати

У той же день суддя засудила правозахисника до 15 діб арешту. Через дев’ять днів Апеляційний суд Харківської області скасував це рішення та випустив Корнієнка на свободу. За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 366 (“службова підробка”) КК України. Матеріали справи передали до суду. Співробітникові Вовчанського районного відділення поліції загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Зв’язали жінку скотчем і катували: у Харкові затримали підозрюваних в розбої

Нагадаємо, раніше в Харкові затримали адвоката, підозрюваного в спробі підкупу слідчого. Юрист намагався “вирішити питання” з справою про смертельне ДТП. За $2000 він пропонував співробітникові Державного бюро розслідувань закрити кримінальне провадження, повернути фігуранту машину і сфальсифікувати дані експертизи.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі