Заступником мера Харкова хоче стати колишній чиновник з півсотнею ділянок землі біля Києва

Колишній голова Державної архітектурно-будівельної інспекції Сергій Кузьмін претендує на посаду заступника Харківського міського голови. Відповідна декларація кандидата з’явилася в Єдиному державному реєстрі декларацій.

Кілька років Сергій Кузьмін очолював державне підприємство “Спеціалізована державна експертна організація-Центральна служба Української державної будівельної експертизи” (“Укрдержбудекспертиза”). У березні чиновника призначили головою ДАБІ, але вже через пів року Кабмін звільнив його з цієї посади. Тодішній прем’єр-міністр Олексій Гончарук назвав Кузьміна неефективним керівником і заявив, що його звільнили за першої ж можливості, оскільки в ДАБІ була тотальна корупція. Після звільнення Кузьмін працював у цій структурі.

Ексчиновник володіє великою кількістю земельних ділянок і шикарним автопарком. Кандидат на пост віцемера задекларував 50 земельних ділянок у селі Білогородка під Києвом, квартиру площею 204 квадратних метра у столиці, а також квартиру і гараж в Євпаторії. Серед транспортних засобів вказав автомобіль класу люкс Mercedes-benz S 65, позашляховик Mercedes-benz G 5.5, а також водне самохідне судно. Сергій Кузьмін зберігає готівкою 170 тисяч доларів і 45,8 тисяч гривень, на банківському рахунку – майже 6 тисяч гривень. 210 тисяч гривень кандидату позичили.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо про звільнення заступника міського голови Семена Сироту. Він хоче стати директором КП “Харківське ремонтно-будівельне підприємство”, яке очолював до переходу в мерію. Своє раптове звільнення Семен Сирота пояснив тим, що недавно переніс складну операцію і потребує реабілітації.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі