Збитки бюджету на 30 мільйонів гривень: у Харкові митників підозрюють у недбалості

Шістьом співробітникам митниці повідомили про підозру у службовій недбалості.

У Харківській області держслужбовця підозрюють у розкраданні 7,4 мільйона гривень

Про це 13 липня повідомили в пресслужбі прокуратури в Харківській області. Під час досудового розслідування з’ясувалося, що у 2018 році співробітники Харківської митниці неправильно розмитнювали ввезений з-за кордону розчинник промислового призначення, який містив метиловий спирт. У документах вказували код товару “Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності”, в результаті чого занижували митні платежі в бюджет.

За підрахунками правоохоронців, загальна сума збитків становить майже 30 мільйонів гривень. Співробітникам митниці повідомили про підозру. Зараз вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу та звільнення з посад. За статтею 367 Кримінального кодексу України (“службова недбалість”), їм загрожує від двох до п’яти років позбавлення волі.

У Харківській області прокурор накопичив 12,5 мільйона гривень і купив кросовер

Раніше заступник начальника Харківської митниці підозрювали в службовій недбалості на 1,6 мільйона гривень. Під час перевірки один з декларантів вказав неправдиві дані про товар, щоб ухилитися від мита в розмірі 540 тисяч гривень. Порушення зафіксували, однак заступник начальника митниці не став оформляти протокол, дозволивши тому уникнути штрафних санкцій.

Коментарі