Зламала ключицю: під Харковом з прийомної сім’ї забрали вісьмох дітей

У харківську поліцію надійшло повідомлення з лікарні про те, що до них доставили семирічну дівчинку з тілесними ушкодженнями. Дитина виховується в будинку сімейного типу в селищі Слатіне. Правоохоронці виїхали за місцем проживання дитини. Як повідомили у відділі комунікації поліції регіону, в будинку сімейного типу живуть 49-річне подружжя та вісім дітей.

Харків’янка відвезла шестирічного сина до Львова і залишала без нагляду в готелі

Поліцейські опитали батьків та вихованців. За словами батька, дівчинка отримала травми через падіння зі сходів. Співробітники ювенальної превенції прийняли рішення вилучити всіх дітей і тимчасово помістили їх в лікарню.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 121 Кримінального кодексу України: Умисне тяжке тілесне ушкодження. Санкція статті передбачає до восьми років в’язниці. Розслідування триває.

У соцмережах пишуть, що в прийомній сім’ї нібито застосовують жорстокі методи виховання. Кілька днів тому семирічна дівчинка порвала книгу, за що її побили (наслідки на фото). А в лікарню дитина потрапила після того, як батько зламав ключицю через непослуху. Пишуть, що діти не можуть підійти до холодильника і взяти їжу самі, оскільки це вважається крадіжкою, і за це їх карають битою. У поліції подробиці про сім’ю поки не повідомляють.

photo_2021-11-05_16-02-51.jpg

 

У Харкові дівчинку три місяці утримували в квартирі: поліцію і службу у справах дітей звинувачують у бездіяльності

Нагадаємо, раніше харківські правоохоронці розшукали жінку, яка била дитину та публікувала записи знущань у соціальних мережах. Малюка вилучили у матері. На недбалу матір склали адмінпротокол за статтею “домашнє насильство”. Жінці загрожує штраф до 340 гривень, громадські роботи до 40 годин або арешт на строк до семи днів. Дитину вилучили та передали під спостереження медиків.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі