100 гривень за долар: експерт назвав умову різкого падіння гривні

Українська національна валюта може покотитися під укіс в тому випадку, якщо український уряд оголосить дефолт – неможливість держави платити за своїми боргами. Курс долара може зрости у два-три рази, розповів аналітик компанії Esperio Олександр Болтян в коментарі виданню UBR.ua.

На думку експерта, Долар США підскочить до 60-100 грн, і виправити ситуацію за допомогою золотовалютних резервів НБУ не вийде.

ТОП-7 найдорожчих квартир Харкова: басейни, шовк і золото

“Згадайте, як падала гривня у 2014-2015 роках, коли НБУ удавав, що підтримує валютну стабільність, проте марно витрачав золотовалютні резерви”, – зазначив він.

Крім того, Болтян нагадав, що у зв’язку зі стрімкою девальвацією відбудуться серйозні проблеми з фінансовою допомогою, закупівлею вакцин та іншими контрактами.

Кабмін назвав Харківську область кращою за соціально-економічним розвитком

Ризики дефолту він пов’язав з розвитком пандемії коронавірусу в Україні та навколишньому світі. Чим більші цифри захворюваності та смертності – тим сильніший тиск на економіку.

“Тут термін залежить не від економіки, а від пандемії”, – резюмував він.

Нагадаємо, раніше генеральний директор Концерну “Укроборонпром” Юрій Гусєв затвердив план антикризових заходів, за яким хочуть поліпшити фінансово-економічне становище Харківського державного авіаційного виробничого підприємства (ХДАВП).

Коментарі