Дніпрянин повідомив про бомбу в будівлі Верховної Ради: чоловіка затримали

У Дніпрі правоохоронці затримали 49-річного місцевого жителя, який заявив про мінування Верховної Ради. Мінер погрожував дистанційно привести бомбу в дію.

Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції в Дніпропетровській області. Дзвінок про мінування будівлі парламенту надійшов до поліції в суботу, 25 грудня. Телефонного терориста оперативно розшукали. Він сидів удома з телефоном, з якого і повідомив про бомбу.

Чоловіка затримали та повідомили йому про підозру за ст. 259 (“завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об’єктів власності”) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

“Мінував” супермаркет за допомогою пакету з м’ясом: суд виніс вирок

Нагадаємо, раніше прокуратура передала до суду обвинувальний акт у справі про лжемінування міжнародного аеропорту “Харків”. Зловмисник зателефонував на гарячу лінію “102” та заявив, що повітряна гавань замінована. Під час огляду приміщень силовики не знайшли боєприпасів або небезпечних речовин. Як з’ясували поліцейські, “жартівником” виявився 41-річний житель Харківської області. Чоловік визнав провину та пояснив свої дії впливом алкоголю.

Коментарі