Ексголова МВС Аваков вперше розповів, чому зважився піти у відставку

Колишній міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков обіймав цю посаду протягом семи з гаком років. 4 листопада в ефірі програми “Народ проти” на телеканалі “Україна 24” він вперше розповів про те, чому був змушений піти у відставку.

Так, однією з причин він вказав досягнення стелі для самореалізації при Президентові Зеленському. За його словами, цей момент стався через два з гаком роки роботи під час каденції Зеленського.

“Моя компетентність не може реалізувати себе далі. І це послужило причиною відставки”, – коротко повідомив він.

Арсен Аваков захворів на коронавірус та пішов на самоізоляцію

Коли ведуча зажадала подробиць, Аваков їх надав. За його словами, він не хотів брати участь у певних речах, з якими був не згодний. Також його не влаштовував політичний дисбаланс в країні – вся влада завдяки монобільшості в Раді, виявилася зосередженою в руках президента і його Офісу. За попереднього Президента, Петра Порошенка, ситуація була куди як збалансованішою.

“І це створювало правильний рух. Але зараз це не так. І я кілька місяців перед відставкою відчував певний дискомфорт”, – розповів він.

Аваков розповів, чи планує балотуватися в мери Харкова

Окрім того, Аваков розповів, як незадовго до відставки розкритикував президента Зеленського.

“Це за вас голосували 73%, це на вас відповідальність, тому я не хочу тут дискутувати і не маю права. Моя точка зору – така, а ваша – така. Правильно – мені йти у відставку, а вам – пробувати знаходити інші рішення”, – відтворив він сказані президенту слова.

Нагадаємо, 13 липня 2021 року Аваков написав заяву про відставку з поста міністра внутрішніх справ. 15 липня нардепи 291 голосом підтримали його звільнення. Новим головою МВС став депутат від “Слуг народу” Денис Монастирський.

Коментарі