Грабував односельців під час окупації: в Харкові на 10 років сяде рецидивіст-колаборант

У Харкові до 10 років за ґратами засудили колаборанта, який ще й виявився рецидивістом – під час окупації частини Харківщини він разом із російськими терористами грабував власних односельців.

Про це повідомляє спікер УСБУ Харківської області Владислав Абдула.

Зловмисник – 62-річний мешканець селища Новий Бурлук. Раніше він же відбував покарання за тяжкі злочини. Під час окупації рецидивіст добровільно погодився стати “помічником” російського коменданта.

Постачав окупантам м’ясо зі своєї ферми: на Харківщині затримали колаборанта

На своїй “посаді” він допомагав окупантам мародерити будинки місцевих мешканців. Звісно, не забував й про себе.

“За даними слідства, на початку повномасштабного вторгнення він добровільно запропонував власний будинок для «розквартирування» загарбників і складування їхньої зброї та боєприпасів. Також орієнтував окупантів на місцевості та “наводив” їх на помешкання односельців для пограбування. Потім рашисти разом із колаборантом вдиралися до будинків людей і, погрожуючи зброєю, забирали гроші, автомобілі, побутову техніку та інше приватне майно. У разі спротиву – погрожували потерпілим та їхнім родичам фізичною розправою «на місці» або ув’язненням до місцевої російської катівні. Окупанти дозволили фігуранту забирати собі частину награбованих речей та вільно пересуватися в окупованому на той час районі” – сказано у повідомленні.

Вибух у Михайлівці: колаборант Дідоводюк разом з донькою помер за Росію

У вересні 2022 року під час деокупації колаборанта затримали співробітники СБУ – на території Чугуївського району. За доказами, які надала держбезпека, суд визнав зловмисника винним за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору), поплічника терористів засудили до 10 років за ґратами.

Коментарі