На Прикарпатті жителів села тероризує ручний лев, який тікає від господаря

В Івано-Франківській області жителі села Старуня вже кілька місяців живуть у стані перманентного шоку. В одному з дворів живе півторарічний лев. При цьому він не просто там живе, а періодично приймається бродити селом, втікаючи від господаря, повідомляє ТСН.

У Черкаській області двоє робітників на смерть замерзли в холодильній камері

Жителі терпіли, поки левеня був маленьким і просто гарчав за парканом. Але потім він почав тікати від господаря – хижака бачили в полі, на заправці, біля місцевого кафе. Люди панікують та бояться за своє життя. При цьому господар вигулює тварину на звичайному повідку, а тримає на старому складі. Лев важить 160 кілограмів і люди бояться, що одного разу він його просто не втримає.

Звернення в поліцію ні до чого не привели — дільничний та поліцейські відмовилися зв’язуватися з цією справою.

У Сумах українець зумів повернути велосипед, який вкрали сім років тому

Господар лева, селянин Андрій Сидорук, каже, що жителі брешуть – звір жодного разу не збігав. За його словами, лев не є небезпечним, він возить його на задньому сидінні свого авто. Клітка, де мешкає тварина, має електричний захист. А левеня дісталося Сидоруку зовсім маленьким – українець купив його в Київській області, чим врятував від загибелі. Документи на тварину у нього є.

Зоозахисники, втім, стверджують, що закон забороняє утримувати в будинку хижу тварину. Сидорук намагаються поставити жорстоке поводження з тваринами та вимагають передати лева в реабілітаційний центр диких тварин, а потім – взагалі повернути в спеціальні заповідники Африки.

Нагадаємо, раніше в Івано-Франківській області під час сходження на гору в результаті нещасного випадку загинула туристка з Одеської області.

Коментарі