Найгучніші випадки нападів на українців за кордоном: список жертв

Останнім часом за кордоном гине все більше українців. І далеко не всі з цих трагічних інцидентів – нещасні випадки. На українців часто нападають, б’ють їх, вбивають – особливо часто це відбувається в Польщі. Видання “Сегодня” зібрало добірку найгучніших вбивств українців за кордоном.

Смерть Христини Новицької

25-річна Христина Новицька була знайдена мертвою на початку січня 2021 року у своєму будинку в турецькому Муглі близько Бодрума. 2 січня 2021 року її мати попросила сусідів перевірити, що з Христиною – дівчина з 30 грудня 2020 року не виходила на зв’язок. Сусідам довелося викликати поліцію, щоб потрапити в будинок – а там вони виявили мертву дівчину. Тіло знаходилося на стільці зі скутими за спиною руками в наручниках і з поліетиленовим пакетом на голові.

Бійка за участю співробітника ДСР в “Болеро”: вирішується питання про відкриття кримінального провадження

Турецька поліція веде слідство. Є версія, що Новицьку міг убити її коханий.

Напад на 15-річного українця у Франції.

15-річний хлопець з України постраждав від жорстокого нападу в Парижі. Група мігрантів напала на нього прямо біля Ейфелевої вежі. Українець не загинув, але потрапив до лікарні в жахливому стані – з пробиттям черепа в декількох місцях, множинними переломами рук, пальців, ребер, ножовими пораненнями, травмою очей і в комі.

В рамках розслідування після побиття під варту взяли 10 неповнолітніх і одного дорослого. Їм висунули підозру в спробі пограбування, створенні злочинної групи та замаху на вбивство.

Вбивство українця Дмитра Никифоренка польськими поліцейськими

Приголомшлива трагедія, подробиці якої до певного часу ретельно приховували польські правоохоронці, підірвала суспільство – як українське, так і польське. Никифоренко загинув 30 липня, але тільки у вересні правда випливла назовні.

З’явилося відео побиття двох харківських поліцейських

Дмитра, який працював у польському Вроцлаві та того дня в не дуже тверезому стані повертався додому зі святкування дня народження друга, з невідомої причини затримали поліцейські. Нібито їх викликав водій автобуса, якому поведінка українця здалася неадекватною. У процесі затримання поліцейські безпідставно застосували до нього силу, били, бризкали в обличчя з газового балончика. Коли його доставили у витверезник, знущання продовжилися – зокрема, Никифоренко душили та били шокером. В результаті українець помер від зупинки серця.

Як тільки правда вийшла назовні, почалося розслідування. Вроцлавські заробітчани вийшли на акції протесту, а МЗС поставило вимогу з’ясувати причини смерті Дмитра, і покарати причетних. Відомо, що заарештовані як мінімум два співробітники поліції, які були винні в смерті українця. Ще троє перебувають під слідством. Всі вони звільнені з польської поліції.

Агресивні польські поліцейські

Побиття сталося ще 16 вересня, проте широкого розголосу набуло лише в листопаді. У місті Млава о 22: 00 поліція отримала інформацію про те, що на вулиці Жеромського група чоловіків голосно сварилися. На місці інциденту, куди прибули двоє поліцейських, був затриманий 30-річний українець.

Пізніше був констатований факт перевищення їх повноважень, коли потерпілий українець прийшов в поліцію, щоб заявити про порушення з боку поліцейських під час затримання. Його заява не була прийнята, оскільки співробітники ділянки визнали його п’яним. Після невдачі в пошуку правосуддя в поліції, чоловік звернувся в прокуратуру. Він заявив, що польські поліцейські вивезли його в ліс і один з них побив кийком, після цього правоохоронці залишили потерпілого в лісі.

За скоєне польським поліцейським загрожує до 5 років позбавлення волі.

Інцидент в Чехії

Після побиття охоронцем клубу в Чехії помер 42-річний українець, пролежавши місяць в реанімації.

Інцидент стався 10 жовтня, коли Павло Ратов з двома українцями-колегами, з якими разом працював будівельником, пішли прогулятися по вечірній Празі. По дорозі додому друзі вирішили зайти в клуб, який знаходиться в центрі міста. Ознайомившись з цінами в закладі, довго там не затрималися. Охоронець біля входу в клуб почав словесно ображати українців, а потім вийшовши на вулицю він вдарив Павла Ратова.

Потерпілого доставили в лікарню з важкою черепно-мозковою травмою і набряком мозку. Місяць чоловік перебував у реанімації, і не приходячи до тями 5 листопада Павло помер.

Нагадаємо, 33-річний громадянин України загинув внаслідок нещасного випадку під час проведення земляних робіт у польському місті Глівіце.

Коментарі