Підприємець, заробітчанин і викладачка: СБУ викрила мережу проросійських пропагандистів

Служба безпеки України викрила чергову мережу інтернет-агентів, які поширювали російську пропаганду у Дніпропетровській та Полтавській областях. Особи виправдовували збройну агресію рф проти нашої країни. Про це повідомили у пресслужбі Служби безпеки України.

Агітував за РФ у черзі за гуманітаркою: мешканець Харківської області постане перед судом

Одним із прибічників Кремля виявився підприємець із Дніпра. Після початку повномасштабної війни він розпочав активну пропаганду, оскільки був упевнений, що “русский мир” швидко настане, і публічно агітував громадян підтримувати окупацію українських територій.

Інший ворожий агітатор – підприємець з Кривого Рогу – регулярно виїжджав на заробітки до росії. Це суттєво вплинуло на його політичні погляди та вподобання. У соцмережах він активно просував контент, який дискредитує українську владу і Збройні сили України. Також зловмисник виправдовував злочинні дії ворога і закликав підтримувати армію рф.

Працівник одного з місцевих підприємств Кривого Рогу теж дотримувався проросійських поглядів, але тривалий час відкрито не висловлював їх. Після 24 лютого чоловіка “прорвало”: майже щодня він публікував антиукраїнський контент, де схвалював збройну агресію рф, називав окупантів “визволителями” та дискредитував українських військових.

Ще СБУ повідомила про підозру 4 особам з Полтавської області, які відкрито поширювали маніпулятивну інформацію про ситуацію в Україні. Так викладачка полтавського навчального закладу під час занять просувала російські наративи. Зокрема, неправдиву інформацію про нібито застосування українськими військовими методів психологічного тиску і фізичного впливу до полонених окупантів. Крім того, жінка визнавала правомірною окупацію українських територій.

Інший фігурант – громадянин рф, який приїхав до своєї матері в Україну. Зловмисник підтримував загарбницькі війська та агітував за введення на території України “рубльової зони”.

Антиукраїнську діяльність ще двох мешканців Полтавщини співробітники СБУ блокували в інтернеті. Задокументовано, що деструктивні матеріали пропагандисти розміщували на персональних і фейкових сторінках та в багатотисячних спільнотах у заборонених російських соцмережах.

У Чугуєві керівника спортивного клубу та проросійського пропагандиста підозрюють у зґвалтуванні 12-річного хлопчика

У ході досудового слідства проведено низку обшуків за місцями проживання фігурантів, вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, які підтверджують протиправні дії прихильників “русского міра”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі