Погрожували вчителям та вимагали грошей: у Київській області поліція розгромила колекторський кол-центр (Відео)

У Київській області співробітники Національної поліції “накрили” колекторський кол-центр, який працював в інтересах кількох мікрофінансових компаній. У своїй “роботі” колектори діяли за допомогою погроз, шантажу та психологічного тиску, зокрема, погрожували педагогічному колективу цілої школи.

Про це повідомляє ГУ НПУ в Київській області.

“Брати-колектори” погрожували спалити будинок підприємця (Фото)

Так, педагогічний колектив одного з навчальних закладів у Броварському районі звернувся до поліції зі скаргою на дії колекторів-вимагачів. Колектори тероризували весь колектив школи, вимагаючи від співробітниці повторної сплати боргу, який давно було сплачено. Колектори розміщували в соціальних мережах порнографічні фотожаби на співробітників школи, а також тиснули на директора установи, вимагаючи звільнити співробітницю, яка їм нібито заборгувала.

Поліція швидко вийшла на слід здирників і накрила цілий кол-центр колекторів, який знаходився в місті Дніпро. Після встановлення місцезнаходження вимагачів кол-центр був “накритий” поліцейським спецназом. В офісі працювало близько 30 осіб, за результатами обшуків вилучили близько 40 одиниць техніки.

Наразі кримінальні провадження відкриті за статтями КК України 301-1 (“Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів”) і 355-2 (“Примус до виконання або невиконання цивільноправових зобов’язань”). Санкція за ці статті передбачає до п’яти років позбавлення волі. До того ж цілком ймовірно, що до цих статей можуть додатися й інші – наприклад, щодо персональних даних.

Харків’янку, яка задушила сина та вкоротила собі віку, могли “довести” колектори

Інформацію про рейд поліції, яка успішно накрила колекторський колл-центр, підтвердила народний депутат від “Слуг народу” Ольга Василевська-Смаглюк у своєму Telegram.

Щойно Поліція Київської області в Дніпрі поклала в належну позу працівників кол-центру, які діяли від імені колекторських компаній «Алурія», «Елада», «Кредіплюс». Саме ці особи погрожували цілій школі в Київській області, залякували директора, малювали ганебні фотожаби на вчителів, що спричинило звільнення однієї з них під психологічним тиском. Дякую Гарик Корогодский, який звернув на це увагу, Антон Геращенко за те, що взяв справу на контроль, Андрій Нєбитов за те, що зробив свою роботу оперативно і поставив цих моральних виродків в правильну позу, дивіться фото.” – написала нардеп.

Нагадаємо, з 14 липня в Україні діє так званий “антиколекторський закон” – закон №1349-IX про захист прав споживачів при врегулюванні простроченої заборгованості. Згідно із цим законом, серед іншого, колекторам заборонені будь-які дії, які боржник може сприйняти, як загрозу, а також шантаж, погрози словом або дією на адресу боржника, поширення недостовірної інформації щодо боржника та завдання шкоди його діловій репутації, введення боржника в оману щодо суми боргу та ін. Якщо боржник поскаржиться на колектора, і його скарга підтвердиться, колектора чекає великий штраф, а вдруге – позбавлення ліцензії та виключення з реєстру колекторських компаній, що автоматично ставить його поза законом в Україні.

Коментарі