Прем’єр-міністр Японії відвідав Бучу та вшанував пам’ять загиблих (Фото)

Прем’єр-міністр Японії, Фуміо Кішіда, відвідав місто Бучу 21 березня. Його супроводжували т.в.о. голови Київської обласної державної адміністрації, Дмитро Назаренко, та голова Бучанської міської ради, Анатолій Федорук.

Про це повідомляє Київська обласна військова адміністрація.

Під час візиту гості відвідали храм імені Андрія Первозванного. Вони вшанували пам’ять українців, які загинули від рук окупантів у Бучі, поклавши квіти. Прем’єр-міністру показали фотосвідчення трагедії, розповіли про окупацію Бучі та звірства російських військ, що викликало у нього глибокі емоції.

Святослав Вакарчук і Тімоті Снайдер стали почесними докторами Каразінського університету

Далі делегація відвідала об’єкти інфраструктури, відновлення та ремонт яких фінансуються японськими фондами. Японія надала значну допомогу українцям для пережиття зими, надаючи потужні генератори та обігрівачі.

«Дуже вдячні Уряду та жителям Японії за всебічну підтримку в такий нелегкий для нашої країни час. Наразі в наших пріоритетах – якнайшвидше відбудувати все знищене загарбниками. Ми відчуваємо в цьому підтримку та сприяння Японії. Генератори, що отримала від вас Київщина, допомогли нам впоратися взимку та пройти стало цьогорічний опалювальний сезон», — сказав Дмитро Назаренко.

Коментарі