Продавав стартові пакети російського оператора мобільного зв’язку в окупованому Куп’янську: розпочато розслідування (Фото)

Колаборант, який підтримував окупантів, розкритий в організації продажу стартових пакетів російського оператора зв’язку під час окупації Куп’янська.

В Куп’янській окружній прокуратурі Харківської області розпочато кримінальне провадження стосовно 31-річного місцевого жителя, за колабораційну діяльність (ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

За матеріалами слідства, під час окупації Куп’янська підозрюваний, підтримуючи “руський мир”, зв’язався з окупантами. Він отримав дозвіл від ворогів та організував торгову точку, де продаються стартові пакети російського мобільного оператора зв’язку.

Правоохоронці розкрили масштабну схему виготовлення та збуту підроблених документів (Фото)

Зловмисник розповсюджував сім-карти з червня по вересень минулого року, до моменту деокупації міста. Крім того, встановлено, що він активно намагався переконати інших мешканців міста підтримувати окупаційну адміністрацію та співпрацювати з державою-агресором.

Наразі підозрюваний ухиляється від слідства, розглядається питання щодо його оголошення в розшук.

Розкриття цієї протиправної діяльності проведено спільно зі слідчими Куп’янського відділення поліції ГУНП у Харківській області за оперативною підтримкою Служби безпеки України в Харківській області.

Коментарі