Росія втратила у війні мінімум 1000 танків та 20 генералів – ЗМІ

Росія з моменту початку вторгнення в Україну зазнала колосальних втрат. У тому числі це стосується бронетехніки та вищого командного складу.

Так, японське видання Nikkei з посиланням на дані японської військової розвідки стверджує, що РФ втратила з початку війни не менше 20 генералів всіх рівнів убитими. Це завдало найжорстокішого удару по керованості та моральному стану військ.

“Це неймовірно великі втрати командного складу. Загибель генералів послаблює бойовий дух солдатів”, – сказав виданню колишній керівник генерального штабу ЗС Японії Кієфумі Іват, коментуючи ці дані.

Під Кремінною українські військові спалили хвалений Російський БМПТ “Термінатор” (Фото, Відео)

Втрати РФ в танках не менш величезні: за даними порталу Oryx, який засновує свої підрахунки на візуальній фіксації втраченої сторонами техніки, з моменту початку війни РФ втратила тисячу танків тільки знищеними.

Всього ж, за даними порталу, візуально підтверджена втрата РФ 1688 танків, з яких 1000 знищено, 544 захопили ЗСУ, 79 пошкоджені та 65 кинуті.

Звалище металобрухту і трупів: опубліковані фото та відео повного розгрому 155-ї бригади російських терористів біля Вугледара

При цьому українські трофеї, за даними Oryx, з лишком перекривають втрати ЗСУ в танках, оскільки візуально підтверджена втрата Україною 459 танків.

Коментарі