Священик УПЦ агітував за «приєднання» Запоріжжя до РФ і заперечував існування українського народу

СБУ викрила диякона однієї з церков Запорізької єпархії УПЦ (МП), який публічно схвалював проведення незаконного референдуму щодо «приєднання» регіону до складу РФ. Для цього священник використовував профіль у забороненій соцмережі «Вконтакте» і від свого імені «репостив» заклики прокремлівських блогерів на підтримку фейкового плебісциту. Про це повыдомили у пресслужбы СБУ.

В єпархії УПЦ на Буковині знайшли ноутбук із дитячою порнографією

Коментуючи російські публікації, клірик агітував людей прийти на «виборчі дільниці» і «проголосувати» на користь країни-агресора. Крім цього, у своїх «дописах» він заперечував існування українського народу, його мови і культури. Також диякон ставив під сумнів державний суверенітет і територіальну цілісність України у міжнародно визнаних кордонах. Матеріали для деструктивного контенту брав з пропагандистських пабліків російської соцмережі.

Ініційована СБУ незалежна експертиза опублікованих матеріалів підтвердила підривну діяльність фігуранта.

Під час обшуків за місцем його проживання правоохоронці виявили комп’ютерну техніку з доказами злочинів. Наразі клірику повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників та умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, релігійної ворожнечі.

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Наразі триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочинних дій проти державної безпеки України.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі