У Херсоні затримали директора рекламного агентства, яке виготовляло проросійську агітацію

Директор місцевого рекламного агентства добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами під час тимчасового захоплення Херсона. Як повідомили у пресслужбі СБУ, підприємець сам запропонував рашистам PR-послуги щодо інформаційної підтримки кремлівського псевдореферендуму. Для цього особисто займався розробкою ворожої інформкампанії, що пропагувала «приєднання» регіону до складу РФ.

Встановлював білборди з кремлівською пропагандою: у Харкові судитимуть колаборанта

Також його підприємство розробило і виготовило оптову партію листівок та постерів на білборди із закликами на підтримку фейкового референдуму. Вартість «замовлення» становила більше ніж пів мільйона у гривневому еквіваленті. Гроші зловмисник отримував від рашистів у російських рублях. Для розміщення агітаційної продукції використали 20 рекламних щитів компанії, встановлених уздовж автомобільних доріг та в місцях масового перебування людей.

Після звільнення Херсона колаборант намагався «залягти на дно» і таким чином спробувати уникнути правосуддя. Втім співробітники СБУ ввстановили його місцезнаходження і затримали.

За даними слідства, директор компанії підтримав російських загарбників одразу після початку повномасштабного вторгнення. Потім він здійснив «перереєстрацію» підприємства в колишній місцевій окупаційній адміністрації та уклав з нею «контракт» щодо надання рекламних послуг.

Під час обшуків в офісі та помешканні фігуранта виявлено документацію і наочну продукцію із доказами незаконних дій. Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 4 та ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі