У Києві затримали керівника адвоката, який намагався привласнити 400 тисяч доларів – Офіс генпрокурора

Правоохоронці затримали керівника адвокатського об’єднання та його спільника при спробі заволодіти грошима клієнтів у особливо великих розмірах.

Як повідомили в Офісі генпрокурора, адвоката із посередником затримали після отримання 400 тисяч доларів.

Потерпіле подружжя повідомило, що невідомі подали численні позови до судів різних юрисдикцій про стягнення з них неіснуючих боргів, скасування права власності на майно, що належить їм, а також заяви про скоєння ними кримінальних правопорушень.

Харківський суд відпустив з-під арешту фігурантів справи про хабарі у міськраді

Подружжя стверджувало, що не було знайоме ні з одним із позивачів чи заявників.

“З ними зв’язався керівник одного з адвокатських об’єднань Києва, який раніше представляв їхні інтереси. Він повідомив, що знає про проблеми та запропонував свої послуги”, – повідомили в Офісі генпрокурора.

Надалі адвокат кілька разів зустрічався із клієнтами, переконував, що слідчі мають намір притягнути їх до кримінальної відповідальності.

За даними слідства, таким чином він створив у подружжя уявлення про те, що законним шляхом їхню проблему не вирішити.

“За вирішення цих питань у Мін’юсті, органах Нацполіції та судах адвокат запропонував клієнтам передати йому у власність дві квартири у центрі Києва або надати 400 тисяч доларів”, – кажуть обвинувачі.

Наразі правоохоронці вирішують питання про затримання фігурантів обрання ним запобіжного заходу.

 

У Харкові виправдали майора, який вимагав хабар: прокуратура подала апеляцію

Нагадаємо, раніше у Харкові адвоката звинувачували у здирстві 60 тисяч гривень. Силовики стверджують, що адвокат планував “вплинути” на слідчого Нацполіції. Той мав закрити кримінальне провадження, яким проходив клієнт підприємливого захисника. Йому інкримінували правопорушення, передбачене статтею 342 (“опір співробітникам правоохоронних органів”) КК України. “Вирішення питання” коштувало б чоловікові 60 тисяч гривень.

Коментарі