У Київському ліцеї розгорівся скандал через російську мову: вчителька звільнилася

У столиці педагог німецької мови заявила, що пишається тим, що вона російська і відмовилася вести урок українською мовою. Через це в школі розгорівся скандал.

Як повідомляє видання “Сегодня”, педагог ліцею №303 Лариса Бондар обурилася, коли восьмикласник попросив її перейти на українську мову під час уроку. У відповідь на прохання педагог заявила, що пишається тим, що вона російська. За це їй оголосили догану. Педагог залишилася в колективі, а пізніше вирішила написати заяву про звільнення.

Сама педагог пошкодувала, що не змогла стримати емоції та запевняє, що її слова вирвали з контексту.

“Не стримала емоції та дуже шкодую, що так сталося. Я вже перепрошую у свого колективу, при нагоді вибачуся перед дитиною, дуже шкодую, що так сталося. Більше нічого додати. Я звільняюся”, — сказала Лариса Бондар.

У школі провели перевірку. В офісі мовного омбудсмена заявили, що був порушений Закон України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. Водночас знайомі Бондар вважають, що з педагогом вчинили несправедливо, крім того, вона нещодавно перенесла втрату близької людини, що могло позначитися на її емоційному стані.

Студентку з Харкова звинуватили в образі української мови

Нагадаємо, раніше студентка Харківського педагогічного університету записала сторіс в соцмережі та розкритикувала державну мову, оскільки у вузі їй довелося писати курсову українською. Дівчина назвала її “е**чею”, а також заявила, що її примушують до вивчення.

Коментарі