Вбиті, поранені, пропали безвісти, дезертирували або здалися в полон: в ПВК “Вагнер” критично скоротилося число найманців

ПВК “Вагнер” раніше завербувала 50 тисяч російських зеків для участі у війні на території України. На сьогодні від цієї кількості залишилося близько 10 тисяч осіб – решта загинули, поранені або здалися в полон.

Про це повідомляє “Кореспондент” з посиланням на російське видання Meduza.

“За нашими даними, на кінець грудня було завербовано 42-43 тисячі в’язнів. Зараз їх, найімовірніше, вже за 50 тисяч. З них воюють на фронті десять тисяч, тому що всі інші або вбиті, або трьохсоті, або пропали безвісти, або дезертирували, або здалися в полон», – повідомила глава благодійного фонду “Русь сидящая” Ольга Романова.

На Луганщині окупанти відключили українське телебачення та мобільний зв’язок – Генштаб

Восени багато хто з тих, хто був залучений в ПВК, прийняли рішення дезертирувати та бігти в Росію, прихопивши з собою зброю.

Романова стверджує, що Євген Пригожин, засновник ПВК, який обіцяв Путіну перемогти у війні, не перевіряє наявність зниклих або дезертирували ув’язнених, а просто додає їх до списку загиблих. Це підтверджується історіями про те, як представники ПВК повертають рідним ув’язнених порожні труни.

Коментарі