Воював на Донбасі, служив у МВС: стало відомо, кого затримали у справі про підготовку масових заворушень в Україні

Одним із затриманих у справі про підготовку масових заворушень в Україні виявився колишній полковник поліції Юрій Голубан. Нібито саме його затримали співробітники департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, які вели справу, повідомляє 24 канал.

У Києві пройшов масштабний мітинг антивакцинаторів: що вимагали

Так, колишній полковник Національної поліції був затриманий слідчими ДСР 30 січня. Йому, згідно з даними ЗМІ, закидають участь у підготовці масових заворушень 31 січня в ряді областей України.

Офіційного підтвердження того, що затриманий саме Голубан, правоохоронні органи не надали. Однак, ЗМІ опублікували фотографію затриманого, на якій зображена людина, схожа на Голубана.

фото: РБК-Украина

Голубан — особистість відома. Він воював на Донбасі, в березні 2017 року очолював поліцейських, які намагалися не допустити встановлення активістами на чолі з нардепом Парасюком економічної блокади ОРДЛО (тоді були поранені сім співробітників поліції). 16 березня 2017 року президент Петро Порошенко нагородив Голубана орденом “За заслуги” III ступеня.

Нагадаємо, Національна поліція ввечері 30 січня затримала групу осіб, яка в інтересах іноземних держав планувала влаштувати в Україні масові заворушення з погромами та жертвами. Про це повідомили міністр МВС Денис Монастирський та глава Нацполіції Ігор Клименко на брифінгу 31 січня.

Коментарі