Затриманий у Дніпрі 20-річний строковик розповів про вбивство товаришів по службі та втечу (Відео)

За інформацією народних депутатів, причиною інциденту могло стати цькування військовослужбовця.

Після затримання 20-річний службовець Національної гвардії України Артем Рябчук розповів правоохоронцям, чому він вранці 27 січня розстріляв своїх товаришів по службі із загону охорони на заводі “Південмаш” в Дніпрі.

За даними нардепа Юлії Яцик та ексдепутата Ігоря Мосійчука, за два місяці до розстрілу солдат розняв бійку інших військових, а за кілька днів до розстрілу Рябчук доповів командуванню частини про факт нестатутних відносин – та був побитий військовими з його підрозділу. Командування частини не вжило жодних заходів, зате повідомило про це винуватцям інциденту, після чого Рябчука оголосили “стукачем” та почали “цькувати”.

У мережі опублікували відео розстрілу військовослужбовцем НГУ своїх товаришів по службі

Повторне звернення до командування не призвело до якихось результатів, тому солдат вирішив розібратися по-своєму.

В результаті дій Рябчука були вбиті старший лейтенант Олександр Буганов, молодший сержант Олександр Драган, старший солдат Артем Левковський та солдат Леонід Черник. Ще п’ять військових були поранені. Імовірно, саме вони організували “цькування” військовослужбовця та були фігурантами інцидентів з побиттями інших солдатів. Загинула також контролер КПП Віра Лебединець – відомча воєнізована охорона) – вона виявилася по суті випадковою жертвою.

Сам нацгвардієць заявив, що все зробив правильно та каятися у скоєному не збирається. При цьому він посміхався і просив не знімати його на камеру.

Нагадаємо, вранці 27 січня військовослужбовець Національної гвардії на території Дніпровського Південного машинобудівного заводу відкрив вогонь з автомата. В результаті стрілянини загинули п’ятеро людей — четверо військовослужбовців та цивільна.

Пізніше стало відомо, що в Дніпропетровській області затримали нацгвардійця Артема Рябчука. Саме його підозрюють у розстрілі людей.

Коментарі