ЗСУ не планують наступальних дій на Донбасі — головнокомандувач ЗСУ

Збройні Сили України на Донбасі не планують ніяких наступальних операцій і роблять дії виключно оборонного характеру. При цьому пропагандою Росії та підконтрольними бойовикам ОРДЛО проросійськими інформаційними ресурсами поширюється інформація про те, що деякі населені пункти в Донецькій області будуть евакуйовані нібито через побоювання наступу ЗСУ.

На Донбасі снайпер ЗСУ ліквідував командира бойовиків – росіянина-найманця

Про це написав головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

“За інформацією, що надходить з ОРДО, в деяких населених пунктах на тимчасово окупованій території, зокрема в Донецьку, планується евакуація місцевого населення у зв’язку з можливим загостренням. Офіційно повідомляємо: Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських домовленостей і норм міжнародного гуманітарного права, не планують ніяких наступальних операцій або обстрілів мирних жителів” — повідомив він.

Загострення на Донбасі: штаб повідомив про 29 обстрілів, є поранені

Залужний також додав, що всю відповідальність за обстріли, пошкодження інфраструктури та поранення з обох сторін лінії розмежування несуть Росія, як держава-окупант та проросійські терористи в ОРДЛО.

Раніше ми писали, що бойовики на Донбасі з ранку 17 лютого влаштували обстріли українських позицій і контрольованих Києвом населених пунктів. Серед інших, обстріляли Станицю Луганську, снаряд бойовиків влучив у будівлю дитячого садка.

Коментарі