Іноземець, підозрюваний у шпигунстві, може вийти на свободу за 20 мільйонів

У Харкові суд обрав запобіжний захід для іноземця, якого підозрюють у шпигунстві, і його можливого спільника з України. Обидва фігуранти можуть вийти під заставу. Про це повідомили в пресслужбі обласної прокуратури.

У Харкові іноземного шпигуна засудили до 11 років в’язниці

Нагадаємо, гучне затримання відбулося 5 листопада біля станції метро”Наукова”. Тоді соцмережі облетіли фотографії та відеозаписи з місця подій. Однак всі подробиці того, що сталося стали відомі тільки зараз.

За даними слідства, уродженець однієї зі східноазіатських країн збирав в Україні конфіденційну інформацію. Його цікавили науково-технічні розробки. Паралельно фігурант заводив знайомство з керівництвом харківських вишів для зарахування іноземних студентів. Чоловіка разом з його контактною особою затримали під час передачі секретних документів. У них також вилучили телефони та комп’ютерну техніку.

Росіяни погрожували Харківському бізнесмену і примушували до шпигунства – СБУ

Іноземцю оголосили підозру за статтею 114 КК України (“шпигунство”), а нашому співвітчизнику інкримінують “державну зраду”. Суд відправив їх під варту. Однак фігуранти можуть вийти на свободу – за мільйон (українець) і 20 мільйонів гривень (громадянин іншої держави). Наразі слідство триває.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі