Обшуки в харківських лікарнях “Укрзалізниці”: медиків підозрюють у розтраті грошей на лікування COVID-19

Співробітники Національного антикорупційного бюро України провели обшуки в приміщеннях лікарень на залізничному транспорті. За інформацією детективів, у компанії могли привласнити 59 мільйонів гривень, які виділили на лікування пацієнтів з коронавірусом.

Харківська область вийшла на друге місце в країні за кількістю померлих від коронавірусу – РНБО

Як повідомили в пресслужбі НАБУ, обшуки пройшли в п’яти містах. Серед них – Київ, Харків, Львів, Одеса та Дніпро.

Слідчі дії проводять у рамках розслідування за фактом заволодіння 59 мільйонами гривень, які Національна служба здоров’я виділила на допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19.

У НАБУ відзначили, що обшуки пройшли в адміністративних приміщеннях і на лікування пацієнтів не впливали. Разом з тим пацієнтів, які лікувалися в цих клініках своїм коштом з 30 листопада 2020 року по 31 березня 2021 року просять звернутися в агентство.

Кабінет міністрів пом’якшив карантин

Нагадаємо, раніше депутат облради Володимир Скоробагач повідомляв, що в реанімації залізничної лікарні пацієнти з коронавірусом дихають по черзі. Центральна клінічна лікарня №5 розрахована на 200 місць для пацієнтів з COVID-19. Однак у медустанові всього шість ліжок обладнані кисневими точками й всі вони працюють у реанімації. Дев’ять пацієнтів, які перебували там, дихали по черзі. Аналогічна ситуація склалася і в Харківській клінічній лікарні на залізничному транспорті №2 на Залютино. Там також були обладнані шість кисневих точок і всі вони – в реанімації.

Коментарі